Städtips

Tips för att välja bästa hushållstjänsten – expertguide

Välja rätt hushållstjänst kan vara en utmaning med tanke på det breda utbudet av alternativ som finns tillgängliga idag. Det är avgörande att göra en välinformerad och noggrann bedömning när du väljer den bästa hushållstjänsten för dina behov. Att göra rätt val kan spara tid, energi och pengar på lång sikt. Här är några användbara tips för att hjälpa dig i din sökning.

Utvärdera dina behov

Innan du börjar leta efter en hushållstjänst är det viktigt att först utvärdera dina behov. Bestäm vilka uppgifter och tjänster du förväntar dig att få ut av hushållstjänsten. Om du har specifika krav, som till exempel specialrengöring eller tvätt, måste du se till att hushållstjänsten kan uppfylla dessa behov. Att tydligt definiera dina förväntningar kommer att ge dig bättre möjligheter att välja rätt tjänst.

Gör din forskning

När du har en tydlig bild av dina behov är det dags att börja göra din forskning. Ta reda på vilka hushållstjänster som finns tillgängliga i ditt område och undersök deras rykte och pålitlighet. En bra metod är att söka efter rekommendationer och omdömen från tidigare kunder. Du kan också kontakta vänner, familj eller grannar som kanske har använt hushållstjänster och be om deras erfarenheter och rekommendationer.

Kontrollera företagets legitimitet

Innan du anlitar en hushållstjänst är det viktigt att kontrollera företagets legitimitet. Se till att företaget har alla nödvändiga licenser och tillstånd för att bedriva verksamhet. Alla anställda bör vara ordentligt utbildade, försäkrade och har genomgått bakgrundskontroller. En pålitlig hushållstjänst kommer gärna att ge dig all information du behöver för att bekräfta deras legitimitet.

Be om en offert

När du har hittat några hushållstjänster som verkar lovande är det dags att begära en offert. En offert kommer att ge dig en uppskattning av kostnaderna för tjänsten och ge dig möjlighet att jämföra priser och erbjudanden från olika företag. Var noga med att tydligt ange dina behov och förväntningar när du begär en offert så att du får en korrekt prispunkt att utvärdera.

Referenser och garantier

Innan du gör ett slutgiltigt beslut bör du ta dig tid att kontrollera referenser och garantier från de hushållstjänster du överväger. Be om referenser från företaget och kontakta några av deras tidigare kunder för att få deras åsikter. En pålitlig hushållstjänst borde ha nöjda kunder som är villiga att dela sina erfarenheter. Dessutom är garantier en viktig aspekt att överväga. En kvalitetsleverantör kommer att erbjuda en garanti för sitt arbete, vilket ger dig extra förtroende och trygghet.

Att välja den bästa hushållstjänsten kan vara enkelt om du tar dig tid att göra din forskning och fatta ett välgrundat beslut. Genom att utvärdera dina behov, göra en noggrann undersökning av tjänster och företag, samt att be om referenser och garantier, kommer du säkerligen att hitta den hushållstjänst som passar dig bäst. Ta dig tid att göra en välgrundad analys för att undvika oönskade överraskningar och få en pålitlig och professionell hushållstjänst i ditt hem.

Kvalitet och pålitlighet

När det gäller att välja en hushållstjänst är kvalitet och pålitlighet avgörande faktorer. Du vill se till att företaget du anlitar erbjuder högkvalitativ tjänst och att de är pålitliga när det gäller att uppfylla sina åtaganden. Du kan bedöma kvaliteten genom att titta på företagets referenser, betyg och omdömen från tidigare kunder. En pålitlig hushållstjänst kommer att ha en stark rykte och positiva recensioner från nöjda kunder.

Kundservice

En annan viktig faktor att överväga är kundservicen. Du vill arbeta med ett företag som är professionellt, lyhört och vänligt när det gäller att hantera dina frågor och önskemål. En bra kundservice kan göra hela skillnaden när det gäller att ha en positiv upplevelse med hushållstjänsten. Vid dina inledande kontakter med tjänsteleverantören, notera hur snabbt de svarar på dina frågor och hur hjälpsamma de är.

Flexibilitet

Flexibilitet är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en hushållstjänst. Du vill arbeta med ett företag som kan anpassa sig till dina behov och schema. Fråga om företaget kan erbjuda regelbundna städningar eller om de kan anpassa sig till oregelbundna scheman. Flexibilitet är avgörande för att få en tjänst som passar din livsstil och behov.

Pris

Priset är självklart en viktig faktor i beslutsprocessen när du väljer en hushållstjänst. Det är viktigt att jämföra priser från olika företag för att få en uppfattning om vad som är rimligt och konkurrenskraftigt på marknaden. Kom ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa alternativet. Du vill hitta en balans mellan pris och kvalitet för att få mest värde för dina pengar.

Kontraktsdetaljer

Innan du ingår avtal med en hushållstjänst är det viktigt att du läser igenom kontraktet noga. Kontrollera att alla detaljer är tydliga och att du förstår villkoren och åtagandena. Notera också eventuella avgifter, avbokningsregler eller andra provisioner som kan vara föremål för diskussion. Om något är oklart eller om du har frågor, tveka inte att ta kontakt med företaget för att få förtydliganden.

vad är hemstädning?

Hemstädning – vad är det?

Hemstädning är en tjänst som erbjuds för att hjälpa till med rengöring och underhåll av ett hem. Det kan inkludera dammsugning, torkning av ytor, rengöring av badrum och kök, tvättning av kläder och annan relaterad verksamhet. Hemstäd kan erbjudas på regelbunden basis, som veckovis eller månadsvis, eller som en engångstjänst för speciella tillfällen. Målet med hemstädning är att hjälpa människor att bibehålla en ren och bekväm livsmiljö.

Vem behöver hemstädning?

Hemstädning kan vara till stor hjälp för personer som har begränsad tid eller möjlighet att utföra rengöringsuppgifter på egen hand. Till exempel på grund av jobb eller hälsoproblem. Det kan också vara ett bra alternativ för äldre personer eller personer med funktionsnedsättningar som har svårt att utföra vissa uppgifter på egen hand.

Välja hemstädningstjänst

När man väljer en hemstädningstjänst är det viktigt att tänka på faktorer som tillförlitlighet, kvalitet och pris. Det kan vara bra att be om referenser och läsa recensioner från tidigare kunder för att få en bättre uppfattning om vad man kan förvänta sig av tjänsten. Det kan också vara bra att jämföra priser från olika leverantörer för att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen.

I slutändan kan hemstädning vara en värdefull investering för att underlätta vardagen och minska stressen i livet. Genom att ha ett rent och organiserat hem kan man också förbättra sin hälsa och välbefinnande på lång sikt.

Förutom att erbjuda en grundlig rengöring av hemmet kan många hemstädningstjänster också erbjuda extra städtjänster. Såsom fönsterputsning, strykning av kläder och organisering av förråd. Det kan vara värt att diskutera dessa möjligheter med leverantören för att hitta en anpassad lösning som passar ens specifika behov.

Det är också viktigt att notera att vissa hemstädningstjänster kan vara mer miljövänliga än andra, beroende på de rengöringsmedel och tekniker som används. Om man är bekymrad över miljöpåverkan kan det vara bra att söka efter leverantörer som använder naturliga och icke-toxiska rengöringsmedel.

Skräddarsydda städtjänster

Det är viktigt att kommunicera öppet och tydligt med hemstädningstjänstens leverantör för att se till att man får den bästa möjliga rengäringstjänsten. Det är även viktigt att förklara sina specifika önskemål och förväntningar. Allt för att leverantören kan skräddarsy tjänsten efter ens behov och önskemål.

När man väljer en hemstädningstjänst är det viktigt att se till att leverantören har rätt licenser och försäkringar på plats. Detta för att för att skydda både kunden och städarna. Det är också bra att fråga om bakgrundskontroller och utbildning av städarna för att se till att de är tillförlitliga och kompetenta.

Slutligen kan det vara till hjälp att ha en flexibel inställning och vara villig att anpassa sig efter städarnas tidsschema och rutiner för att underlätta för alla inblandade. Genom att visa uppskattning och respekt för städarnas arbete kan man skapa en positiv och produktiv relation som gynnar alla parter.

Hemstäd underlättar vardagen

Sammanfattningsvis kan hemstädning vara en ovärderlig tjänst för att underlätta vardagen och skapa en ren och bekväm livsmiljö. Genom att göra lite grundläggande forskning och välja en tillförlitlig och erfaren leverantör kan man få bästa möjliga resultat och uppleva fördelarna med en professionell hemstädningstjänst.

Kontakta gärna vår städfirma i Malmö för mer information om våra rengöringstjänster!

anlita n¨gon att hämta och slänga ditt skräp på tippen

Viktiga frågor när du anlitar professionella tjänster för slänga skräp och grovsopor

Det är en självklarhet att ingen vill behöva städa och ordna till i huset mer än man måste. För att vara ärlig verkar det lite långsökt att människor efter en hård arbetsdag kommer att vara intresserade av att städa och kassera skräp från sitt hus. Av denna anledning väljer fler och fler personer yrkesverksamma som tillhandahåller skräpborttagningstjänster för att hämta och slänga skräp och grovsopor.

Att välja rätt tjänst för bortforsling av skräp och grovsopor

Det finns så många av dessa yrkesverksamma på marknaden att det kan bli lite förvirrande när man ska börja leta efter en att anlita. I vilket fall som helst är det alltid tillrådligt att undersöka lite innan du hyr in någon. Denna typ av efterforskning kommer utan tvekan att vara till stor nytta för dig eftersom den kommer att ge dig en uppfattning om vilken typ av tjänst du letar efter och hur kommer du att kassera soporna. Kontakta alltid en rekommenderad städfirma i Malmö för städtjänster till bra pris om du behöver städhjälp.

Men ofta gör människor flera misstag när de väljer den här typen av tjänster, varav tre är: –

Har du tillräckligt med utrymme utanför ditt hus?

Det är viktigt att ha ett ledigt utrymme utanför ditt hus för att ta hand allt skräp. OM du inte har det här lediga utrymmet måste du ha skräpet ackumulerat i ditt hus. Vilket kan vara extremt obekvämt, särskilt om det avger en dålig lukt. Dessutom behöver du det utrymmet för att förvara särskilda behållare för ditt skräp. Annars måste du placera den eller dem tvärs över gatan, vilket du kan behöva tillstånd för.

Vet du vilken typ av avfall, sopor du har?

Många människor har den vaga uppfattningen att alla sopor är samma och att de ska till samma plats, soptippen. Men det är inte sant eftersom alla typer är olika. Du måste kategorisera vilken typ av skräp du har i ditt hus innan du använder några tjänster för att kassera dem.

Vet du hur mycket avfall du kommer att generera?

Som husägare måste du ha en uppfattning om nivån av sopor som kommer att genereras i ditt hus och därför en uppfattning om volymen som kommer att slängas. Detta kommer att hjälpa dig när du ska informera potentiella skräpborttagningstjänster om dina förutsättningar.

Att hålla hemmet eller kontoret rent är absolut nödvändigt idag inte bara av hälsoskäl utan också av ekonomiska och säkerhetsskäl. Mycket av avfallet idag är inte biologiskt nedbrytbart vilket innebär att de kan avge skadliga gaser och vätskor till miljön, såsom växter och vatten.

en luftrenare hjälper dig med djurallergi

Använd luftrenare för att lindra allergibesvär från djur

Uppbyggnaden av djurpäls i ett hem kan vara väldigt påfrestande för de med djurallergier och symptomen kan vara allt från milda nysningar till astmaanfall. Forskning tyder på att de flesta allergener som skapas av katter och hundar kan enkelt tas bort genom att använda en luftrenare. Det djur fäller är för det mesta hud och päls vilken enkelt fångas upp av atmosfären.

Därför hjälper luftrenare mot djurallergier

En luftrenare är en väldigt praktisk lösning för att få renare luft i ditt hem och gör den enklare för allergiker att andas. Det mesta som djur fäller är mindre än 2,5 mikroner. I vissa fall kan det vara betydligt mindre. Det betyder att det är mycket viktigt att använda en luftrenare med ett högeffektivt filtreringssystem.

HEPA filter i luftrenaren är bäst

Filtreringen som är inbyggd i luftrenare kan variera i förhållande till storleken på partiklarna som den kan ta hand om. En av de mest effektiva filtren är äkta HEPA filter. De har förmågan att fånga partiklar i luften hela vägen ner till 0,3 mikroner. Dessutom kan äkta HEPA filter fånga i stort sett alla luftburna partiklar. I genomsnitt kan dessa filter fånga upp till 99,97% av alla partiklar i luften. Men HEPA filter förlitar sig på den senaste tekniken vilket innebär att de många gånger kan bli ganska dyra.

HEPA-liknande filtreringssystem – budgetvarianten

Om din budget inte helt räcker till den äkta varan så finns det HEPA-liknande filtreringssystem. Den här typen av filter kan fånga partiklar ner till ungefär 2 mikroner i storlek, vilket ändå räcker gott och väl för det mesta som kommer från djur. Den totala mängden partiklar i luften som samlas upp är ungefär 99%.

Aktivt kol eliminerar odörer från husdjur

Förutom att fånga luftburna partiklar så är dessa enheter precis lika effektiva på att ta bort dåliga lukter som kan komma från djuren. De flesta dyrare modeller förlitar sig på aktivt kol som är designat för att sterilisera luften och eliminera odörer som kan komma från olika sorters husdjur.

Det är också viktigt att använda rätt sorts luftrenare för att matcha storleken på ett rum. Generellt sett bör det kunna rengöra luften i hela rummet tre gånger per timme.

Underhållning av systemet i en luftrenare

Mängden underhåll som systemet behöver varierar beroende på vad det är för typ av filter. De flesta enheter behöver filtret bytas eller rengöras enligt tillverkarens instruktioner för att bibehålla maximal effektivitet. Men det finns vissa modeller som nästan inte kräver något underhåll alls där inte ens filtret behöver bytas. Oavsett hur mycket eller lite underhåll din maskin behöver är det viktigt att du tar väl hand om den för att den skall hålla under lång tid.

Kontakta ett bra städföretag Malmö för städråd och städhjälp!

tips på underhåll och rengöra en båt

Enkla underhållstips för att göra det lättare för dig att rengöra båten

Många nya båtägare frågar om tips för båtrengöring och skötsel som kan hjälpa dem hålla sin båt ren längre. Genom att regelbundet underhålla din båt så gör det också det enklare att rengöra den nästa gång det är dags. Genom att ofta rengöra ditt skrov så förebygger du att oxideringsfläckar fastnar permanent.

10 rengöring- och skötseltips för båtar

Genom att vaxa din båt efter att du har rengjort den ser du till att båten skiner och att smuts lättare lossnar när du rengör den. Några praktiska skötseltips kan göra jobbet med att rengöra båten lättare och mer effektivt.

Följ dessa enkla underhållstips för att göra det lättare för dig att rengöra din båt.

 1. Välj rätt utrustning för att rengöra din båt. Istället för en hink eller trädgårdsslang, försök få tag på en högtryckstvätt. Genom att högtryckstvätta båten kan du halvera mängden tid det tar och det kräver mindre ansträngning från dig för att komma åt att rengöra svåra ställen.
 2. Använd rengöringsmedel, produkter och vax för marint bruk. Om din båt är extremt smutsig eller om du kör i saltvatten så bör du överväga kraftigare rengöringsmedel som är till för att ta bort oxideringsfläckar från saltvatten. Marint vax kommer också skydda ditt skrov mot framtida fläckar.
 3. Använd alltid sötvatten från kranen när du rengör din båt. Använd aldrig saltvatten för att rengöra båten eftersom saltvatten kan lämna fula gula fläckar på ditt skrov. Du kanske blir av med smutsen men du gör ditt skrov sårbart för oxideringsfläckar.
 4. Dränk din båts yta i såpvatten innan du skrubbar den. Låt såpan mjuka upp smutsen och fläckarna så att det blir lättare att bli av med dem. Låt såpan vara i ca 10-15 minuter innan du börjar skrubba och sen skölja av.
 5. Om du rengör en stor båt skall du rengöra mindre sektioner åt gången. Tvätta av en del med såpa först, skrubba och skölj sedan av innan du går vidare till andra delar av båten. Du kan också torka av din båt sektion för sektion för att undvika vattenfläckar.
 6. Punktrengör med en kommersiell fläckborttagare mellan dina planerade tvättningar. Det minskar arbetsbördan senare och förhindrar fläckarna från att bli för svåra att bli av med.
 7. Rengör glasfönster och gluggar med fönstertvättmedel eller med en blandning av vatten och vinäger. Använd tidningspapper för att få bort ränder från glaset. Undvik att använda trasor eller tyg som kan lämna ludd när du tvättar glaset.
 8. För att hålla ytan på ditt fiberglas fin längre så ska du underhålla det med en produkt som restaurerar fiberglas. Den här produkten tar bort oxideringsfläckar, märken vid vattenlinjen och kalk. Den hindrar också att olja eller tjära fastnar på dina fiberglasytor.
 9. Vaxa din båt efter att du rengjort och torkat den för att se till så din båt håller sig ren längre. Det förebygger också att ytan snabbt blir smutsig. Använd vax för marint bruk och polera det med en polermaskin för att få bäst effekt.
 10. Anlita ett proffs för att rengöra din båt ett par gånger om året om du använder din båt ofta. Havsvatten kan göra en hel del skada om du inte tvättar av den ordentligt. En professionell båtrekondfirma kan rengöra hela båten inklusive interiören och motorrummet.

Noggrann båtrengöring bör utföras regelbundet om du vill se till så att din båt är i gott skick. Enstaka punktrengöring kan förebygga svåra fläckar från att skapas. Du kan utföra mindre rengöringsuppgifter själv och låta en professionell firma utföra en djupgående rengöring då och då. Kontakta en rekommenderad städfirma i Malmö för mer information och städhjälp.

tänk på detta innan du anlitar ett städföretag i malmö

Saker att tänka på innan du väljer ett städföretag

Om du är i behov utav städhjälp och funderar på att anlita ett städföretag i Malmö till billigt pris, se hit! Tänk på dessa punkter innan du väljer att anlita en städfirma.

Besök städföretagets hemsida

Om du hittar en hushållstjänst på nätet, besök deras hemsida. Läs om städföretaget och vad de erbjuder innan du anlitar dem.

Kolla upp omdömen och rekommendationer

Om du vill hitta en trovärdig, pålitlig hushållerska, bör du få referenser från människor. Prata med personer du känner och ta reda på vem som städar deras hem. Du kanske kan hitta ett bra städföretag om du frågar runt lite.

Kontrollera referenser

Innan du anlitar ett städföretag eller en oberoende entreprenör, be om referenser. Prata med deras kunder och ta reda på vad de tycker om städbolagen. Ta reda på hur länge de har varit kunder. Om du tittar på referenser kommer du att få det lättare att välja en hushållerska.

Utforma ett städschema

Du måste bestämma hur ofta du vill att städföretaget ska komma till ditt hem. Du kanske vill överväga att pröva deras tjänst ett tag. Om du är nöjd med deras arbete kan du öka besöken senare.

Gör en städlista

Bestäm vad du behöver en hushållerska att göra för dig och gör en lista. Kommer hushållerskan att dammsuga, moppa, sopa, damma och organisera? Behöver du någon som städar ut kylskåpet, bädda sängarna eller tvätta dina mattor? Finns det specialtjänster du vill ha någon att ta hand om för dig?

Kontrollera recensioner på nätet

Innan du anlitar ett företag eller en oberoende entreprenör, leta efter recensioner online. Se om du kan hitta någon information om de personer eller företag som intresserar dig. Kolla konsumentverkets webbplats för eventuella klagomål.

Är städfirman försäkrad?

Kända husrengöringsföretag är alltid försäkrade. När ett städföretag är försäkrat betyder det att deras anställda omfattas om de skadar sig på din egendom. Ta inte en risk, sök upp ett företag som är försäkrat.

Jämför priser på städtjänster

Vissa husrengöringsföretag gör ett bra jobb och de tar inte ut skandalösa priser, så kolla runt. Jämför företag genom sina städtjänster och priser tills du hittar en som passar dig.

Intervju kandidaterna

Gör en lista med frågor och intervjua varje kandidat innan du anställer ett städföretag eller en individ. Ta reda på om företaget kommer att tillhandahålla utrustningen och förnödenheterna. Ta anteckningar när du pratar med individerna och jämför informationen.

Om du inte är nöjd – fortsätt leta

Om du inte är nöjd med de rengöringsföretag du har anställt tidigare, fortsätt leta. Kontrollera dem gula sidorna och Google och börja söka efter en ny hushållerska. Dessa tips hjälper dig att fatta välgrundade val. Kom ihåg att det inte alltid är lätt att hitta en bra städservice. Det kan ta en stund, men det är värt det. Om du söker och gör det rätt första gången hittar du den bästa städaren för jobbet.

fogrengöring som utförs av en städfirma blir alltid bäst

Kakel och fogrengöring – Därför är det bättre om det lämnas till proffsen

Om du någonsin provat på det så vet du att rengöra fogar är ett hårt arbete som kräver massor av din tid och en hel del möda. Även om du kan offra både tiden och mödan så är resultatet sällan till belåtenhet. Att betro detta tröttsamma jobb till en professionell städfirma i Malmö för fogrengöring är värt allt, inte bara för att det sparar dig både tid och energi, utan också att det också ger dig ett fantastiskt resultat. För att inte glömma att du minskar risken oerhört att skada dig själv då du väljer att inte utföra jobbet själv. Självfallet är kostnaden för att anlita en sådan tjänst lite högre än om du gjorde jobbet på egen hand men mängden hårt arbete och tid som det sparar dig, samt kvalitén på resultatet, gör det värt det. En städfirma som erbjuder rengöringstjänster för att rengöra fogar och kakel har tillgång till särskilda verktyg för ändamålet som ett vanligt hushåll inte har. Dessutom är dessa städföretag bättre informerade om de senaste rengöringsmedlen och kemikalierna som finns tillgängliga för att utföra jobbet effektivt och snabbt.

Lämna fogrengöring till proffs som vet hur fog och kakel ska rengöras korrekt

I många områden så erbjuder sådana firmor som tvättar mattor vanligtvis också fog och kakelrengöring utöver andra tjänster för att rengöra golv. Duktiga tekniker från sådana städfirmor använder oftast maskiner som med högt tryck och hett vatten tvättar. Eftersom deras maskiner skapar ett sådan högt tryck så eliminera det smutsen i fogarna och kaklet får tillbaka sin forma glans. Dessutom så lämnas ingen beläggning av kemikalier kvar på ytan då dessa företag använder särskilda kemiska agenter i olika grader som vanligtvis inte finns tillgängliga för ett vanligt hushåll. Dessa kemikalier kan penetrera de djupaste lagren av ytan och rengöra där. Den effekten är nästan omöjlig att få på andra sätt. Om du inte gillar att använda starka kemikalier i hemmet för att städa så blir du nog lättad att höra att många företag erbjuder sig att rengöra fogarna och kaklen med hjälp av en ångtvätt i professionell utformning. Men även om detta är en säkrare metod så ger inte att endast använda ångtvätt goda resultat på hårt smutsade fogar och kakelplattor.

Tänk på att dessa firmor som erbjuder professionella tjänster som innefattar att rengöra dina fogar och kakel hemma har gjort detta jobba många gånger, så det är lätt att förstå att de har en lång och gedigen erfarenhet. Därför kan de också göra jobbet både snabbare och mer effektivt än dig. Bortsett från det så har dessa städföretag också tillgång till specialiserade och dyra maskiner som deras kunniga personal vet hur man hanterar, och använder för att göra jobbet både snabbt och effektivt. Så även om du bestämmer dig att du vill se över arbetet som personalen som firman skickat ut utfärdar, så kommer du ändå spara massor med tid. Dessutom kommer kvalitén på rengöringen vara av första klass.

Du vet att rengöring av fogar är ett tungt arbete och att man måste stå på nästan alla fyra under en lång tid. Om man utför en fogrengöring själv så utsätter man sig också för risken att skada sina knän och rygg. Vid det laget som du avslutat ditt arbete är du inte längre i en position att njuta av det gjorda arbetet och ha skön en stund. Duktiga tekniker från ovan nämnda firmor är tränade att hantera dessa jobb utan att belasta kroppen fel, och de har verktyg för att underlätta för just det.

husstädning av en rekommenderad städfirma i malmö

Professionell husstädning – Vad är inkluderat av en rekommenderad städfirma?

Även en mogen husfru kan ibland ha problem med att lyckas balansera allt som ska göras i hemmet, särskilt då det gäller husstädningen. Att hålla ett hem i medelstorlek rent är inte en lätt uppgift nu för tiden. Den förorenade luften försämrar utseendet på mångt och mycket i hemmet och det blir allt svårare att själv rengöra allt som man ska. Man har jobb man ska till dagligen och inte ens om man går hemma kan man ibland hinna med allt själv. Ett bra alternativ att kolla på då, kan vara att anlita en rekommenderad städfirma i Malmö.

Vad är inkluderat i en husstädning?

De städuppgifter som ingår i dessa tjänster beror såklart på kundens behov. I de flesta fall så erbjuder de professionella städfirmorna en helhetslösning som ser till att ditt hem eller kontor städas grundligt och lämnas skinande rent. Först på listan är oftast städning av golven och det kan inkludera damning, dammsugning och moppning av dem. Man kan även få damning av möbler och hyllor inkluderat samt städning av sanitära utrymmen.

Utöver kan man be om putsning av fönster och andra glasytor samt liknande städsysslor. När du letar efter en bra städfirma med gott omdöme bör du alltid först veta vad du vill ha inkluderat. Kontakta dem sedan och stäm av med vilken städning de tycker ska ingå, och vad de möjligtvis kan göra för dig.

Hitta det rätta erbjudandet från en rekommenderad städfirma

Men var och hur kan man egentligen hitta professionella städfirmor som kan erbjuda de städtjänster man behöver för hemmet eller kontoret? Utöver de klassiska ”Gula Sidorna” eller mun till mun metoden, så har internet visat sig vara ett bra verktyg de senaste åren. Många företag presenterar sig själv på egna hemsidor och listar vad de tillhandahåller för städtjänster. Detta hjälper kunden att se vilka som är värda att kontakta utifrån hens egna behov.

På dessa hemsidor kan man också hitta kontaktinformation till de till antalet fler städfirmor som hela tiden ploppar upp och erbjuder städtjänster. En ordentlig jämförelse av de mest intressanta kan visa sig vara värt det. Vid första anblick kan man tro att städfirman endast erbjuder städtjänster till företag och kontor, men de är oftast väldigt lika. Men det kan skilja sig i pris och städtjänster erbjudna när det gäller städningen av kontor eller ett hem.

Hur seriöst är städföretaget och vad kostar det?

Under en längre tid var många företag endast aktiva och aktuella i den kommersiella sektorn. Men nu för tiden så anlitar fler och fler privatpersoner dessa professionella expert, men det kan vara ett steg som för många är svårt att ta. Städning hemma kan kännas privat och intimt. Men dessa städtjänster utförs ofta med stor aktsamhet, respekt och allvar. Jobbet utförs diskret och professionellt. Här kommer själva sysslan först, det vill säga städningen. Om du fortfarande känner dig osäker läs igenom de olika omdömena och recensionerna städföretaget fått på internet. När det gäller din budget så var medveten att priset kan skilja sig mycket från firma till firma. Lista dina prioriteringar först och börja sedan leta efter ett passande städföretag utifrån dina behov.

Skäl till att anlita en städfirma

Vid något tillfälle i ditt liv kanske du hyr en bostad. Det kan vara så att du inte har hittat ett hus du vill köpa eller så har du inte fått till ekonomin ännu. Oavsett orsaken till att du hyr – vid något tillfälle kommer dina omständigheter att förändras och du kommer att behöva flytta ut.

9 skäl till varför du bör anlita en professionell flyttstädare

När du flyttar ut, kommer de flesta fastighetsmäklare eller hyresvärdar göra en kontroll. Den kontrollen görs för att se till att du lämnar tillbaka egendomen på det sätt du fick den och i många fall innebär det välstädad och väl underhållen.

anlita en städfirma för flyttstäd i malmö enkelt online

Så städning är en stor del av en flyttkontroll och de flesta människor skulle anlita en professionell städfirma. Men det finns dem som känner att de kan städa bostaden själva, och när så är fallet kommer här är några skäl till varför du ändå allvarligt bör överväga en professionell städfirma:

 1. Spara tid

En städfirma kommer att spara massor av tid. En gäng städare kommer och städar bostaden på några timmar. Du behöver inte vara där för att övervaka arbetet, så du kan göra andra saker.

 1. Inget arbete från din sida

En flyttstädning måste vara noggrann för att uppfylla normerna i kontrollerna. Med hjälp av professionell städning kan du en städfirma grundligt flyttstäda i Malmö utan att lyfta ett finger själv. Städare får gå in i alla de små hörnen och snyggar upp allt.

 1. Kompetens och erfarenhet

En professionell städare kommer att veta exakt vad som krävs. Trots allt städar de många hus, dag ut och dag in. De kommer att veta vad just din bostad behöver för att passera kontrollen.

 1. Produkter och utrustning

När du hyr en professionell städservice, så tar de oftast med sina egna produkter, så du inte behöver oroa dig för detta alls. De kommer att ha ett ton av produkter i sitt utbud. De kommer också att ha med särskild utrustning om det krävs. Om du har högt i tak kommer de att ha precis rätt verktyg för att ta itu med spindelväven högst upp.

 1. Få jobbet bra gjort

När du använder professionell städning kan du vara säker på att de kommer att göra jobbet rätt. Du kan lita på deras erfarenhet, kunskap, utrustning och förmåga att göra ett bra jobb. När du provar själv kan du inte vara lika säker. I många fall har flyttstädare kallas in för att rätta till ett jobb som är dåligt gjort av hyresgästen.

 1. Garanti

I händelse av att flyttstädare missar något du har deras garanti för att de kommer att komma tillbaka och göra om det avgiftsfritt. Du behöver inte boka någon tid för detta och du kommer inte att förlora några pengar. Allt du behöver göra är att låta dem veta och de kommer att åka tillbaks för att korrigera.

 1. Få din deposition tillbaka

De flesta hyresgäster förlorar en bit av sin deposition på just rengöringsfrågor. Med en professionell städning kan du eliminera den risken, eftersom de garanterar att ta hand om alla städfrågor och rätta till om det behövs.

 1. Kostnader och tidsbesparande

Eftersom att köpa en flyttstädning är effektiv och du inte behöver skaffa några produkter eller använda din egen tid, kommer du att spara pengar i det långa loppet. Om några justeringar behövs så slipper du göra dem, dessutom kommer städfirman att ta hand om alla städfrågor som gäller din bostad. Så du sparar inte bara pengar, utan också tid.

 1. Stressfritt

Städning är en stor del av arbetet när du lämnar en hyrd bostad och att lämna detta ansvar till en dedikerad städfirma befriar dig från alla de skyldigheter som hänger ihop med en flyttstädning. Du kan gå vidare med andra saker och veta att någon erfaren och kunnig tar hand om städningen.

Vårstäda hemmet – 12 smarta städtips

Åh ja, nu är tiden på året äntligen här då du får höra fåglarna sjunga i träden, solen går ner senare på grund av tidsomställningen till sommartid, du hör ljudet av någon som klipper gräset och någon som tar sin bil, SUV etc. ut på en tur med öppna fönster så att du hör det djupa dunkandet från basen i deras ljudsystem. Allt detta är tecken på att våren är kommen (faktiskt så börjar säsongen officiellt den 20:e mars). Våren är tiden för pånyttfödelse. Glöm nyår, detta är årstiden för att börja nya projekt och göra de saker som du alltid velat göra. Jag personligen tycker att vintern är som den där jobbiga gästen som aldrig går, men som var trevlig från början då hen ringde på, men som du efter ett tag blev trött på och ville kasta ut.

12 tips på vårstädning för ditt hem

Om du vill sätta igång med vårstädning så följer här några instruktioner som kan hjälpa dig på vägen:

Arbetet inomhus:

 1. Stormfönster

Dina stormfönster har suttit uppe ett bra tag nu. Jag gissar att sista gången du öppnade dina fönster var någon gång förra september eller tidiga oktober. Nu är det den rätta tiden för att ta ner dem. Efter en tuff vinter med iskallt regn, snö, slask, is och väldigt låga temperaturer samt med kalla minusgraders vindar i månader, så kan tanken på att äntligen få öppna fönstren och släppa in frisk luft i ditt hus kännas som en underbar idé.

rätt städutrustning för att vårstäda hemmet

 1. Moppa och damma i varje rum i huset

Efter att ha tacklats med att folk dragit in snö, salt och smuts medan de gått inomhus under vintern så är våren ett perfekt tillfälle för att använda moppen och rengöra alla golven. Ta en mopp, en hink, dammtrasor och några rengöringsprodukter (Ajax, Jif, Grumme grönsåpa etc.) och kör igång. Om du har matta i vardagsrummet och på matsalsgolvet så använd en dammsugare för att dammsuga bort allt smuts och grus från dem. Om du inte vill göra det själv anlita en professionell mattrengörare för jobbet.
Läs mer…

lär dig att rengöra badrum

Rengöring av badrum

Badrummet är kanske det sista rummet i huset som någon vill städa. Även om ett badrum ser ganska rent ut, kan det fortfarande fastna miljontals bakterier, och ibland finns det kalkavlagringar runt kranar och duschhandtag och tvålrester i badkaret som kräver rejäla tag för att ta bort och några kraftfulla rengöringsprodukter.

Tips på hur du rengör ditt badrum

Sanningen är badrummet kan vara ganska lätt att rengöra. Här är några rengöringstips som kommer att göra städningen av badrummet mycket enklare. Plus, du behöver bara en eller två naturliga ingredienser i stället för de dyra produkter som du köper i butiker.

Handfatet i badrummet

 • Blöt en grön skursvamp med outspädd ättika.
  • Skura handfatet för att ge det en fin glans.

Duschen

 • Häll en halv kopp bakpulver och en kopp vit vinäger i en plastpåse.
  • Knyt påsen runt duschmunstycket och låt det sitta i en timme.
  • När det har slutat att bubbla, ta bort påsen och skölj duschen för att rengöra alla hål i munstycket.

Toaletten

 • Ta bort den dåliga lukt som kommer från din toalett, häll bara tre koppar vit vinäger i skålen.
  • Låt det sitta en halvtimme spola sedan.

Det finns så många sätt att använda naturliga ingredienser inom hushållet för att göra rent. Dock om du ständigt har ont om tid och du behöver hjälp att städa hela huset då bör du ringa ett städbolag.

De kan ge dig prisvärda och konkurrenskraftiga priser. De kan erbjuda dig städare som kommer regelbundet, oavsett om det är dagligen, veckovis eller var fjortonde dag för att städa ditt hem. Städbolaget kommer att arbeta med dig för att komma med ett skräddarsytt städschema som beskriver alla jobb som du vill att städaren ska utföra.

Mycket skicklig städare kommer att använda den bästa städutrustningen och produkterna tillgängliga på marknaden för att leverera fantastiska resultat, varje besök. På bara några timmar kan du återvända till ett fullständigt transformerad hem, ingen irriterande hög med smutsig disk, kastruller och stekpannor diskas, torkas och läggs undan, mattorna är dammsugna, alla dammiga ytor avtorkade och golven torkade.

Att hyra en städfirma för att ta hand om dina hushållssysslor är ett bra sätt att frigöra många timmar i veckan, vilket är fördelaktigt för de människor som har en mycket kaotisk livsstil.

allt om flyttlådor och flyttkartonger

Flyttlådor – Rätt flyttkartong vid en flytt

Att flytta till sitt första egna hem är en väldigt spännande tid, men det kan också vara rätt stressande. Att få hemmet redo att bo i kan vara en stor uppgift i sig själv. Efter all städning gjorts, all målning, byte av golv och andra diverse saker åtgärdas är det sista du vill att oroa dig över själva flytten.

Flytta till ditt första hem – Flyttlådor och de nödvändiga flyttseten du bör ha till din flytt

Förr om åren så undvek de flesta personer allt trubbel med flytten genom att anlita en flyttfirma som fick ta med sig deras flyttlådor och annat material samt göra hela jobbet. Men, p.g.a. nutidens ekonomiska läge så väljer många att skippa de traditionella flyttföretagen och göra grovjobbet själva genom att köpa flyttlådor, packa ihop sakerna och hyra en flyttbil.

Att själv packa och flytta alla ägodelar kan spara mycket pengar om man har tiden och energin som krävs för att göra det rätt. Det finns hjälpfulla set för alla flyttstorlekar, likväl som speciellt designade flyttkartonger för att klara av mycket vikt, som kan hjälpa din flytt att bli lite enklare.

Olika sorters flyttset för olika flyttstorlekar

Flyttset är ett bra sätt att se till att du har alla de olika storlekarna på flyttlådorna, packningsmaterial och annat material som du kan behöva. Oavsett om ditt nya hem är en liten lägenhet i en storstad eller ett stort hus i förorten, så är det lätt att hitta det set som passar just dina behov och som kan rymma alla dina tillhörigheter.

Lägenheter, bostadsrätter och hus kan variera oerhört i storlek. Medan du inte vill köpa fler lådor än du behöver, så vill du också se till att du har tillräckligt. Innehållet i dessa set är baserade på det antalet rum som du behöver packa ner, med olika storlekar på lådorna för olika syften. Allt från små lådor idealiska för böcker och tallrikar, till större garderobslådor som enkelt hänger alla dina kläder. Dessa flyttset hjälper dig att packa alla dina ägodelar riktigt. Oftast så följer också vissa tillbehör med såsom packtejp, bubbelplast och en permanent markeringspenna eller två för att hjälpa dig att märka alla lådor med dess innehåll. Detta material kan lätt glömmas bort i mitten av en komplicerad flytt, men är oerhört viktigt för att göra processen lättare. Men dessa tillbehör, och en bred variation av storlekar på lådorna, så kan dessa flyttset göra både ditt liv och flytt enklare!

Välj flyttlådor av olika storlekar

Många försöker att spara pengar då de flyttar och samlar upp lådor som erbjuds gratis på den lokala mataffären, eller återanvänder någon kompis eller kollegas flyttlådor. Men, detta är inte en väldigt bra idé. Lådor från mataffären har ofta rester av mat i dem och/eller är inte särskilt stadiga. Återanvända lådor kan vara ostadiga och behöva tejpas ihop igen. Om du köper stadiga flyttlådor som är byggda för att klara av en hög vikt så kan du undvika att behöva packa om dina saker om en låda du fått råkar gå sönder.

Rabatterade flyttlådor kan köpas i alla storlekar för alla sorters syften. Små lådor är perfekta för DVD-skivor, CD-skivor och andra små föremål. De rekommenderas särskilt för böcker då böcker kan vara väldigt tunga om de staplas tillsammans i en låda. Mellanstora lådor är perfekta till kastruller och stekpannor, leksaker och kontorsmaterial – saker som inte är lika tunga som böcker, men som inte är väldigt lätta heller. Lättare saker, såsom kläder, lakan och sänglinne bör packas i stora flyttlådor. Många företag har också garderobslådor, vilka är gjorda av stark kartong och har en metallstång i toppen av lådan, för att lätt kunna lyfta över kläderna från garderoben till lådan fortfarande på klädhängarna. Genom att köpa en stor variation av storlekar på lådorna så kommer din flytt bli mindre tröttsam.

Tips för att flytta till ditt första egna hem

Alla som har flyttat några gånger vet att processen kan vara komplicerad, stressande och tidskrävande. Om du väntar till sista sekund med att börja packa så kan det sluta med att du att bara slänger ner saker i lådorna helt slumpvis. När du sedan kommer till ditt nya hem, så kommer du utan tvivel att måsta spendera viktig tid på att då organisera alla dina saker och lägga dem i deras rätta rum.

Försök istället att börja packa flyttlådorna med de saker som du sällan använder några veckor innan. Placera saker från samma rum i samma lådor och märk lådorna synligt med olika färger för olika rum. Det spelar ingen roll om du väljer en röd markeringspenna för köket och en blå för sovrummet så länge du vet vilken färg som motsvarar vilket rum. En snabb blick på texten på lådan och dess färg kan göra att du enkelt kan bära in lådan i rätt rum då du flyttar in.

Flyttset innehåller flyttlådor i alla storlekar och kan göra din flytt lite enklare. Överväg att köpa riktiga flyttlådor till rabatterat pris för att se till att flytten blir både enklare och säkrare!

Artikel av: Städteamet på Flyttstädning Malmö