allt om flyttlådor och flyttkartonger

Flyttlådor – Rätt flyttkartong vid en flytt

Att flytta till sitt första egna hem är en väldigt spännande tid, men det kan också vara rätt stressande. Att få hemmet redo att bo i kan vara en stor uppgift i sig själv. Efter all städning gjorts, all målning, byte av golv och andra diverse saker åtgärdas är det sista du vill att oroa dig över själva flytten.

Flytta till ditt första hem – Flyttlådor och de nödvändiga flyttseten du bör ha till din flytt

Förr om åren så undvek de flesta personer allt trubbel med flytten genom att anlita en flyttfirma som fick ta med sig deras flyttlådor och annat material samt göra hela jobbet. Men, p.g.a. nutidens ekonomiska läge så väljer många att skippa de traditionella flyttföretagen och göra grovjobbet själva genom att köpa flyttlådor, packa ihop sakerna och hyra en flyttbil.

Att själv packa och flytta alla ägodelar kan spara mycket pengar om man har tiden och energin som krävs för att göra det rätt. Det finns hjälpfulla set för alla flyttstorlekar, likväl som speciellt designade flyttkartonger för att klara av mycket vikt, som kan hjälpa din flytt att bli lite enklare.

Olika sorters flyttset för olika flyttstorlekar

Flyttset är ett bra sätt att se till att du har alla de olika storlekarna på flyttlådorna, packningsmaterial och annat material som du kan behöva. Oavsett om ditt nya hem är en liten lägenhet i en storstad eller ett stort hus i förorten, så är det lätt att hitta det set som passar just dina behov och som kan rymma alla dina tillhörigheter.

Lägenheter, bostadsrätter och hus kan variera oerhört i storlek. Medan du inte vill köpa fler lådor än du behöver, så vill du också se till att du har tillräckligt. Innehållet i dessa set är baserade på det antalet rum som du behöver packa ner, med olika storlekar på lådorna för olika syften. Allt från små lådor idealiska för böcker och tallrikar, till större garderobslådor som enkelt hänger alla dina kläder. Dessa flyttset hjälper dig att packa alla dina ägodelar riktigt. Oftast så följer också vissa tillbehör med såsom packtejp, bubbelplast och en permanent markeringspenna eller två för att hjälpa dig att märka alla lådor med dess innehåll. Detta material kan lätt glömmas bort i mitten av en komplicerad flytt, men är oerhört viktigt för att göra processen lättare. Men dessa tillbehör, och en bred variation av storlekar på lådorna, så kan dessa flyttset göra både ditt liv och flytt enklare!

Välj flyttlådor av olika storlekar

Många försöker att spara pengar då de flyttar och samlar upp lådor som erbjuds gratis på den lokala mataffären, eller återanvänder någon kompis eller kollegas flyttlådor. Men, detta är inte en väldigt bra idé. Lådor från mataffären har ofta rester av mat i dem och/eller är inte särskilt stadiga. Återanvända lådor kan vara ostadiga och behöva tejpas ihop igen. Om du köper stadiga flyttlådor som är byggda för att klara av en hög vikt så kan du undvika att behöva packa om dina saker om en låda du fått råkar gå sönder.

Rabatterade flyttlådor kan köpas i alla storlekar för alla sorters syften. Små lådor är perfekta för DVD-skivor, CD-skivor och andra små föremål. De rekommenderas särskilt för böcker då böcker kan vara väldigt tunga om de staplas tillsammans i en låda. Mellanstora lådor är perfekta till kastruller och stekpannor, leksaker och kontorsmaterial – saker som inte är lika tunga som böcker, men som inte är väldigt lätta heller. Lättare saker, såsom kläder, lakan och sänglinne bör packas i stora flyttlådor. Många företag har också garderobslådor, vilka är gjorda av stark kartong och har en metallstång i toppen av lådan, för att lätt kunna lyfta över kläderna från garderoben till lådan fortfarande på klädhängarna. Genom att köpa en stor variation av storlekar på lådorna så kommer din flytt bli mindre tröttsam.

Tips för att flytta till ditt första egna hem

Alla som har flyttat några gånger vet att processen kan vara komplicerad, stressande och tidskrävande. Om du väntar till sista sekund med att börja packa så kan det sluta med att du att bara slänger ner saker i lådorna helt slumpvis. När du sedan kommer till ditt nya hem, så kommer du utan tvivel att måsta spendera viktig tid på att då organisera alla dina saker och lägga dem i deras rätta rum.

Försök istället att börja packa flyttlådorna med de saker som du sällan använder några veckor innan. Placera saker från samma rum i samma lådor och märk lådorna synligt med olika färger för olika rum. Det spelar ingen roll om du väljer en röd markeringspenna för köket och en blå för sovrummet så länge du vet vilken färg som motsvarar vilket rum. En snabb blick på texten på lådan och dess färg kan göra att du enkelt kan bära in lådan i rätt rum då du flyttar in.

Flyttset innehåller flyttlådor i alla storlekar och kan göra din flytt lite enklare. Överväg att köpa riktiga flyttlådor till rabatterat pris för att se till att flytten blir både enklare och säkrare!

Artikel av: Städteamet på Flyttstädning Malmö