en luftrenare hjälper dig med djurallergi

Använd luftrenare för att lindra allergibesvär från djur

Uppbyggnaden av djurpäls i ett hem kan vara väldigt påfrestande för de med djurallergier och symptomen kan vara allt från milda nysningar till astmaanfall. Forskning tyder på att de flesta allergener som skapas av katter och hundar kan enkelt tas bort genom att använda en luftrenare. Det djur fäller är för det mesta hud och päls vilken enkelt fångas upp av atmosfären.

Därför hjälper luftrenare mot djurallergier

En luftrenare är en väldigt praktisk lösning för att få renare luft i ditt hem och gör den enklare för allergiker att andas. Det mesta som djur fäller är mindre än 2,5 mikroner. I vissa fall kan det vara betydligt mindre. Det betyder att det är mycket viktigt att använda en luftrenare med ett högeffektivt filtreringssystem.

HEPA filter i luftrenaren är bäst

Filtreringen som är inbyggd i luftrenare kan variera i förhållande till storleken på partiklarna som den kan ta hand om. En av de mest effektiva filtren är äkta HEPA filter. De har förmågan att fånga partiklar i luften hela vägen ner till 0,3 mikroner. Dessutom kan äkta HEPA filter fånga i stort sett alla luftburna partiklar. I genomsnitt kan dessa filter fånga upp till 99,97% av alla partiklar i luften. Men HEPA filter förlitar sig på den senaste tekniken vilket innebär att de många gånger kan bli ganska dyra.

HEPA-liknande filtreringssystem – budgetvarianten

Om din budget inte helt räcker till den äkta varan så finns det HEPA-liknande filtreringssystem. Den här typen av filter kan fånga partiklar ner till ungefär 2 mikroner i storlek, vilket ändå räcker gott och väl för det mesta som kommer från djur. Den totala mängden partiklar i luften som samlas upp är ungefär 99%.

Aktivt kol eliminerar odörer från husdjur

Förutom att fånga luftburna partiklar så är dessa enheter precis lika effektiva på att ta bort dåliga lukter som kan komma från djuren. De flesta dyrare modeller förlitar sig på aktivt kol som är designat för att sterilisera luften och eliminera odörer som kan komma från olika sorters husdjur.

Det är också viktigt att använda rätt sorts luftrenare för att matcha storleken på ett rum. Generellt sett bör det kunna rengöra luften i hela rummet tre gånger per timme.

Underhållning av systemet i en luftrenare

Mängden underhåll som systemet behöver varierar beroende på vad det är för typ av filter. De flesta enheter behöver filtret bytas eller rengöras enligt tillverkarens instruktioner för att bibehålla maximal effektivitet. Men det finns vissa modeller som nästan inte kräver något underhåll alls där inte ens filtret behöver bytas. Oavsett hur mycket eller lite underhåll din maskin behöver är det viktigt att du tar väl hand om den för att den skall hålla under lång tid.

Kontakta ett bra städföretag Malmö för städråd och städhjälp!